Vandaag is de dag waar we al een flinke tijd naar uitkijken. Vandaag is het… inspiratiedag! De route is bepaald en de voorbereidingen zijn getroffen. We zijn enthousiast en klaar voor vertrek! Maar dan klinkt er plots een getik… We kijken elkaar aan en als we beide door het glas naar boven kijken zien we niets anders dan samengepakte, grijze wolken. Het regenwater loopt in tientallen kleine stroompjes over de voorruit… Oké, dit is niet bepaald het weer waar we op gehoopt hadden, maar we gaan deze dag niet in het water laten vallen. Als het weer niet meezit, zorg dan voor een goede bui! En die hebben we! Laten we gaan!

Rivierenland

Het is ergens ook wel toepasselijk. Terwijl er zich op het wegdek kleine riviertjes vormen, rijden we het ‘Rivierenland’ binnen. Dit is het gebied dat wij vandaag aandoen.

Het hoofddoel van deze inspiratiedag is om te leren van concullega’s (en hopelijk leren ze ook nog wat van ons). Het uitwisselen van ervaringen met andere liefhebbers ervaren wij als erg leuk en leerzaam. Zo houden we elkaar scherp en up-to-date. Het is voor ons zeer zeker ook een manier om telkens weer opnieuw helder te krijgen of de kant die we op gaan nog steeds de juiste is. Of dat we onze koers wellicht moeten bijstellen. Zo hebben we vandaag een kijkje mogen nemen in een werkplaats achter de winkel, waar meubels opgeknapt worden. Fantastisch om te zien en weer een doel rijker. Ook hebben we gesproken met een eigenaar die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft in zijn winkel. Zeer inspirerend!

Een locatie voor inspiratie

Het hoogtepunt van de dag was voor ons een locatie, waarvan wij niet wisten dat dit nog in Nederland bestond. De eigenaren zelf spreken over “een prachtige locatie voor inspiratie” en dat is het zeker. 3000m2 aan inspiratie om precies te zijn. Alles wat de twee eigenaren in 50 jaar tijd hebben verzameld staat zowel binnen als buiten uitgestalt. En dan gaan we toch doen wat we niet laten kunnen: het schatzoeken kan weer beginnen. Op zoek naar die ene speld in de hooiberg…

Aanbevolen artikelen